God I miss those days

Förra sommaren spenderade jag i USA. Jag jobbade som aupair i familjen Sanders/Radtke utanför Washington DC. Innan jag åkte till min famlj fick jag vara på EF Cultural Care Aupair School på Long Island utanför New York. Där träffade jag så mycket härliga vänner. Vi blev ett gäng svenska tjejer som umgicks under en vecka. Under en vecka här hemma så lär man inte känna folk så jättebra. Men det är alltid annorlunda att åka iväg och stå på egna ben. Vi blev tighta, så tighta. Speciellt några av oss. Det var ett jobbigt avsked när veckan på skolan var över och alla skulle åka till sina familjer runt om i det stora landet. Som tur var så hamnade många av oss på östsidan; New York, Boston och Washington DC, vilket gjorde att vi lättare kunde ses under vår sommar i USA. 

Familjen jag kom till var jättehärlig. Jag skulle ta hand om lilla Lisa, 5 år. Det är alltid svårt att komma till en helt främmande familj och börja jobba hos dem samtidigt som man också skall bo där. Visst var det lite svårt i början, en omställning. Men tänk vad jag lärde mig! Jag lärde känna mig själv, blev vuxen på ett annat sätt, såg fantastiska, häftiga och coola platser. Framförallt fick jag möjligheten att lära känna underbara människor, både svenskar och amerikanare. Jag fick en "andra" familj i en annan del av världen. Vänner för livet. Sommaren i USA gick så fort. 3 månader av livet är inte så mycket, men det kan betyda så mycket mer. Att åka iväg på äventyr är det bästa som finns. Att se nya platser, träffa nya vänner och samtidigt längta hem lite och känna att man är efterlängtad på hemmaplan. För det är man. Alltid. 

Tänker ofta tillbaka på tiden i USA. Det kommer alltid att vara en del av den jag är. Kommer alltid att känna lite extra för landet. Åka dit när jag kan. För er som tycker om att ge er i väg på äventyr precis som jag älskar. Tveka inte. ÅK. Ni kommer inte att ångra er.

Miss you girls.
Miss you Lisa.
Miss you Nana.
Miss you Debbie.
Miss you Starbuck's.
Miss you New York.
Miss you DC. 


God, I miss you US. But we'll see eachother, soon!

/Therese


 

   
              
  



 
 


Nya soffor

Wii, idag har varit en härlig dag! Mamma jobbade bara halva dagen och sen så åkte vi till Gävle på lite shopping tillsammans. Vi gick runt och strosade på gatorna och kikade i affärer. Fick en härlig höstjacka av kära mamma och köpte en grå/vit pälsväst och en stickad brun tröja. Grymt fräscht måste jag säga, och bra att uppdatera höstgarderoben lite. Nu på kvällen var vi in och hämtade våran snygga skinnsoffa och fåtöljer i Valbo. Blev jättefint nere i rummet. Så nu ska vi dricka te och mysa där ett tag innan det är läggdags, hela familjen. Härligt!

Carpe Diem,

/Therese



Söndag

Så har ännu en vecka gått. September går mot sitt slut och oktober närmar sig allt mer. Idag har det verkligen känts som en höstdag. Det har varit vackert väder så vi passade på att grilla korv ute på baksidan. Härligt när det luktar eld och grillkol. Älskar hösten. Så mysigt att gå långa höstpromenader så att man blir så där rosig och kall om kinderna och sedan gå in och mysa med en kopp te eller varm choklad framför tända ljus. Finns det någon som inte känner som jag? Har svårt att tro det. Dessutom fyller jag år på hösten. 7 november is the shit!

It's time for bed.
Night.

/Therese


Systerkväll

Idag har varit en härlig dag hemma i Sandviken. Hela familjen gick upp och åt en god brunchfrukost tillsammans. Sen cyklade mamma och jag ner på stan en sväng och gick och strosade. Stora Träffen på stan så det vimlade av folk, vilket inte är en vanlig syn här alltför ofta, haha. Köpte nya löpardojjor och ett nagellack. Mamma köpte träningsbyxor och ljuslyktor. Efter det åt vi en god macka på Hanséns konditori och sen cykade vi hemåt igen. Tack mamma för en mysig dag på stan! 

Under tiden var pappa och syrran i Valbo och kollade på nya soffor som vi eventuellt ska köpa. Riktigt fräscha! När de kom hem fikade vi och åt nyinköpta kanelbullar från konditoriet. Ikväll är det bara jag och Rebecka som ska umgås. Inga andra får vara med. Vi har gjort tacos och ätit, hyrt film och köpt godis. Nu. Systermys på hög nivå!

/Therese

                       

Nya tider..

..ny blogg! Min förra blogg var inte så uppdaterad på ett tag, så nu har jag bestämt mig för att igen återuppta min blogg och denna gång vara bättre på uppdatering. Den kommer att handla om mig, mina äventyr och de saker och ting som sätter guldkant på mitt liv. Join me!

RSS 2.0