Jul i gamla stan





Idag är det första advent, mysigt! Imorse hade mamma bakat frallor och gjort jättefint i köket när vi kom ner. Jag och syster fick förstaadventspresent, varma fina och söta tofflor. Nu ska vi hem till mormor och morfar på lunch och sen så ska vi gå ner på stan där det är julskyltning.  

Puss

Catch up

Godmorgon världen! Får ursäkta mitt dåliga bloggande, men har jobbat med min design och har haft fullt upp med den. Inte riktigt klar men snart så sitter den på plats. Nu ska jag iväg och jobba på Guldfynd, julhandeln är i full gång. Imorgon är det första advent, så dagen till ära har jag en röd kjol och röda naglar.

Puss

Heidi Klum för Victoria's Secret


Supermodellen Heidi Klum har under hösten lanserat en egen kollektion, Very Sexy, för Victoria's Secret. Snygga färger. Gillar läppglanset speciellt. Check it out on http://www2.victoriassecret.com/index.html.

I believe in angels



Något som jag alltid har varit fascinerad av är änglar. Älskade mina änglabokmärken som allra mest och har alltid tyckt om att se på bilder av änglar. De som känner mig väl vet att jag älskar att få änglar i alla former. Ni vet när man säger att någon har änglavakt om man klarar sig vid en svår olycka eller så. När jag var liten körde jag och min farfar av vägen. Mitt första sportlov i livet slutade lyckligt till slut. Kanske tack vare skyddsänglar? Ingen kan säga att de inte finns. Jag tror faktiskt på att det någonstans finns något som ser ner på oss och vägleder oss vid svåra val. Jag är inte troende, men jag tror på att det finns något. I believe in angels.. Do you?

Pepparkaksdoft



Duschcréme 19,90 kr
Flytande tvål 29 kr
Handcréme 15 kr

Yves Rocher har i år temat Jardins de Nõel på sin julkolletion. Doftar ljuvligt. Älskar pepparkakor och pepparkaksdoft!

Hosta

Har drabbats av en envis hosta sedan min förkylning. Usch. Jobbigt att hosta så att man nästan kräks.  Igår köpte jag iallafall medicin, Noskapin och Bisolvon, så nu ska det rådas bot på den! Nu ska jag och mamma iväg till jobbet. Lägger upp min lillasysters favorit jullåt som hon har älskat sedan vi var småttingar. Blir så glad av den. På söndag är det första advent. Mysigt!




Inspiration for Santa Claus




Cranberry Shimmer Lotion 190 kr - The Bodyshop
Cranberry Body Butter 240 kr - The BodyShop
Bh 129 kr - H&M
Trosa 69,50 kr - H&M
Paljett klänning 300 kr - Forever 21
Diorshow Mascara 250 kr - Kick's
Inspire by Christina Aguilera 50 ml 349 kr - Soderfin.se

Underbara brudar



Nu är det dags att summera min helg som startade i torsdags då jag hoppade på tåget till Uppsala. Den staden och vissa personer där har föralltid en speciell plats i mitt hjärta. Mitt andra hem. När jag kom fram i tordags gick jag på stan en sväng innan jag gick upp mot Engelska parken där Sara och Johanna satt och pluggade med Peter och Anna. Var så underbart att se dem igen! Sen gick Sara och jag hem till Studentvägen och hennes mysiga korridor där vi hängde en stund innan vi gick ner till Luthagens livs och träffade Johanna för att handla till middag. Middagen lagade vi hemma hos Johanna. Kycklingsallad. Jättegott och jättemysigt. Efter maten kollade vi på videofilmen från Korfu i somras. Minnena väckdes till liv! Sen gick vi till Fyrishov där vi simmade och bubblade bubbelpool. Å vilken härlig kväll!

På fredag förmiddag åkte Sara iväg till skolan och jag gick ner på stan och träffade Cissi. Vi gick runt och kikade i affärer och hade det riktigt skoj. Vid lunch var Sara och Johanna klara med plugget och kom ner till stan. Vi gick till Waynes, där vi för övrigt är stammisar, och fikade innan jag och Sara gick hemåt Studentvägen. På vägen köpte vi Sushi till middag. När vi kom hem så bakade vi den godaste kladdkakan av alla! Egentligen skulle vi senare under kvällen dra oss ner på stan, men när det började snöa så fick vi sådana julkänslor i oss att vi istället gick till Folkes och köpte glögg och pepparkakor och myste inne framför avsnitt av Californiacation. Bra serie! Underbara dagar med underbara brudar.

Julklappstips



Inspire är Christina Aguileras nya doft.
Luktar hur gott som helst. Killar, den här vill tjejen ha. Jag vill!

Let it snow!

Godmorgon världen. Vintern är här, gud så mysigt med snö! Någon mer än jag som är lycklig över detta fenomen? Synd bara att det blåser så in i norden mycket och det är halt på vägarna. Kör försiktigt!
Ikväll åker Malin tillbaka till norr och det känns trist, så kul att hon är här. Som tur är får vi se varandra snart igen, luciakryssning den 12-13 december på Cinderella. Be there! 
Idag ska vi spendera dagen i Gävle. Shopping och Sushilunch! Ikväll kommer update om mina dagar i Uppsala...

Vinterpuss!


Catch up

I'm back! Har haft underbara dagar i Uppsala hos mina tjejer. På tåget hem igår mötte jag Malin som flög ner från Umeå. Hon är här nu och vi har så kul. USA-minnen, skratt och promenader! Kommer bilder och mera update om min helg senare.

Puss

Mot Uppsala!

Nu ska jag snart ta tåget ner till Uppsala. Blir så himla kul att komma tillbaka till stan, det är mitt andra hem! Att få träffa tjejerna igen. Outstanding. Önskar vi hade Starbucks här i Sverige, då skulle jag ha köpt en Soylatté att ha på tåget. Love Starbucks! Gillar ni också den berömda kaffekedjan från USA?


Brown as chocolate

                           
En av mina absoluta favoritögonskuggor i färgen Choco D'or. Snyggt att lägga på lite extra glitter i färgen Gold till partyt. Det är så grymt snyggt med glitter. Är ett stort fan av Make Up Store, och mycket av det som finns i min sminkväska kommer just därifrån.

Saknar

Idag är jag hemma och vilar för att jag är krasslig och har ont i halsen, men jag har proppat i mig alvedon och dricker varmt honungsvatten för att jag ska bli piggare till imorgon. Då tar jag tåget ner till Uppsala för att hälsa på mina kära vänner. Saknar dem så och det ska bli helt underbart att se dem igen. Kan inte komma ihåg när jag sist längtade så här efter någon.



Mysiga koftor


 

Cardigan 249:- Lindex
Cardigan 399:- Lindex


 


Fin till jul





Klänning 399:- Lindex
Topp 199:- Ellos
Armband 898:- Guldfynd
Örhängen 498:- Guldfynd
Pumps 500:- Bianco

Clementin eller mandarin?

Älskar frukter! Nu runt advent är Clementinerna så goda. Kan äta hur många som helst. Vi brukar alltid köpa hem en låda till jul så att man kan frossa riktigt. Förutom att de är så goda så är ju C-vitamin viktigt för immunförsvaret och motverkar därmed förkylningar och infektioner. Det är en viktig antioxidant, verkar på bindvävens ämnesomsättning och gör att kroppen lättare tar upp näringsämnen som t.ex. järn, magnesium och zink som i sin tur t.ex. gör att ditt hår får fin glans. Det sägs också att det ska motverka träningsvärk. En apelsin om dagen täcker en ditt dagsbehov, så det blir nog ungefär två clementiner. Spring och köp!


Shoppingtips



Söta glöggmuggar från Rusta för det otroliga priset 5:- styck.
Kanske en första-adventpresent till mormor eller mamma!

Sällskapsspel är underskattat

Lördag morgon. Utvilad. Skönt! Igår blev det en lugn kväll. Gjorde först mat här hemma till mamma kom hem från Stockholm och sen åt vi allihopa. Elina slog en pling och undrade om jag vill hänga med hem till hennes bror och spela spel och umgås med hans vänner. Han hämtade upp oss och så kunde spelet börja. Det var ett frågespel med allt från kultur till natur och historia. Alltså fick man skärpa sitt allmänutbildade sinne och tänka klart. Jag och Elina var i ett lag och hade siktet inställt på vinst. Tyvärr kom vi inte först. Men inte heller sist. Nästa gång tar vi killarna med storm. Kunde nästan alla medicinfrågor som kom upp i spelet, min bransch. Egentligen spelar man sällskapsspel alldeles för sällan. Visst? När man var mindre spelade man ju ofta. Det är ju ett mysigt sätt att umgås, speciellt nu när det går mot jul och lediga dagar. Ett plus är att man smart. Smartare!  Vilket spelar du?



Kladdig kladdkaka











Har bakat en kladdig chokladkladdkaka till ikväll och överraskat mamma, pappa och lillasyster. Gott att ha framför teven! Här kommer receptet..

50 gr smör
1/2 dl rapsolja
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Grädda i ca 25 minuter i 150 grader.

Söta och varma

Nome: JamilaNome: Jamila

Söta och varma tofflor till jul? Hittade dessa på www.brandos.se. Liknar ett par jag har spanat in på KappAhl. Älskar tofflor. Perfekta att tassa runt i framför granen. Så varmt och mysigt. En utmärkt julklapp!

Höstens nagellack

Nagellack tycks vi tjejer aldrig få för många av. Det är kul att variera efter kläder och säsong. Liksom förra hösten och vintern dominerar de mörka lacken även i år. Lila i mörka toner, vinrött, svart och midnattsblått. Även mörkt grått gillar jag. Så himla snyggt med mörka naglar. Det finns många många olika märken på nagellack och ofta beror prisskillnaden på hur pass bra och länge färgen sitter på nageln. OPI från USA är ett toppenmärke som har snygga färger vilka sitter som berget. Tyvärr är det lite dyrt att köpa här hemma jämfört med USA. Det är mitt favoritmärke trots allt. Såklart finns det även andra märken som funkar jättebra! Vilket märke och färg gillar du bäst?
               


Står det skrivet i stjärnorna?

Mitt horoskop för två veckor framåt, från Veckorevyn. Ofta så stämmer horoskopen, tror att det ibland faktiskt går att läsa framtiden. Vi får se hur mitt kommer att stämma. Det ser då lovande ut iallafall! Vilket stjärntecken är du?

Skorpionen 24/10-22/11


Nu handlar det om nöjen. Du får två härliga veckor som du kan ägna åt att resa, träffa vänner, visa upp dig på dansgolvet och bara generellt ha riktigt roligt. Du tycker om att stå i centrum och med din karisma är det så klart din naturliga placering. Tur i kärlek har du dessutom.


kärlek/sex 4
kul/nöjen 5
tur/pengar 4



Addicted

Alla hittar vi våra favoritprodukter. Idag så avslöjar jag mitt favoritläppglans från Victoria's Secret. Det finns inget bättre. Snygg glans, luktar gott, och mintsmaken i ger lite plumping effect. Köpte det när jag var i USA och nu ber jag alltid min värdfamilj där skicka några över Atlanten när jag behöver.


Nice shoes

Ska till jobbet nu! Hittade ett par asgrymma skor från Forever 21. Give me!

Puss


Baka

Älskar att titta i receptböcker, speciellt har jag en passion för att baka. Tror det har att göra med att jag har vuxit upp med en mamma och mormor som också älskar mat och bakning. Då har jag haft turen att redan från när jag var liten Therese vara med och hjälpa till vid pepparkaksbak, sockerkaksbak, muffins och allt annat mysigt. Jag hade min lilla 'slickepott' och fick smaka när det var nästan tomt i bakbunken. Är så glad för att jag har fått uppleva det! Baka kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Till min födelsedag önskade jag mig Leilas nya kokbok A piece of a cake. Den är så himla rolig att kolla i, värsta bakverken i alla möjliga smaker, färger och former som ger inspiration. Många cupcakes recept, det gillar jag! För er som inte vet vad cupcakes är så berättar jag mer än gärna. Det är nämligen nästan helt vanliga muffins fast med frosting och lite dekoration på. Det kommer från USA och är där en stor tradition på caféer, barnkalas och andra trevliga tillställningar. Så vill ni ha julklapptips, presenttips eller bara unna er något till er själva så rekommenderar jag varmt A piece of a cake.



 


Tänkvärt

'Det finns de människor som tror sig vara stora
som får andra att känna sig små,
men den verkligt store
är den som får var och en att känna sig stor'


Mååndag

Så var det måndag igen efter en helg med mycket kalas och annat kul. Ska cykla iväg till jobbet nu. Sen efter jobbet blir det promenad med Elina och därefter spinning med lillasyster. Nästa inlägg i min kära blogg blir därför ikväll. Då blir det Cityakuten, wii.

Pusss!






Pappas Dag

Idag är det Fars Dag, så glöm för allt i världen inte att uppvakta er kära far, morfar och farfar. Det räcker med att ge en ros, choklad eller något annat de gillar. Kanske en slips? Läste i tidningen att det var den mest köpta presenten inför fars dag. Jag och lillasyster har gett en bukett rosor till vår älskade pappa Torbjörn nu på morgonen. Sen får man väl passa upp på honom lite extra! På eftermiddagen ska vi till morfar och mormor på fars dag fika, så att även morfar blir firad. Traditionsnörd som jag är tycker jag att det är mysigt med dagar som mors- eller fars dag när de uppvaktas lite extra. Det ska liksom var så, för det är de värda. Vi älskar ju dem! Sen ska man alltid komma ihåg att det är lika viktigt att ge något till någon eller uppvakta någon en helt vanlig dag, det är ju inte att det är just rätt dag som betyder något. Det viktiga är att man visar omtanke och kärlek. Vill lägga in en bild på min pappa, tyvärr så har pappa en tendens att alltid spöka ut sig eller hitta på nått annat tok när vi ska knäppa kort på honom. Det finns normala kort! Men vill ha ett som allra bäst beskriver min älskade pappa. Voilá..


 Älskar dig pappa.


 

I heart Westlife

Finns inga ord som kan beskriva detta band och deras fullkomligt underbara låtar. Undrar hur många gånger de har spelats i min cd och min ipod? Säkert tusen. Klart att man gillar ny musik, pop och rock. Men alltid återvänder man till dessa låtar när man vill hitta sig själv, gråta eller är väldigt olyckligt förälskad. Av alla underbara låtar så är den här ändå en av  mina absoluta favoriter. Jag säger bara Westlife och Tonight. Sjung med, det gör jag. Alltid.

Puss och godnatt..

 

Tack

Så har jag då blivit 22 år. Hade en jättefin födelsedag igår, blev uppvaktad på jobbet och sen på kvällen av mamma, pappa och lillasyster. Vi åt god mat, exotisk planka, älskar det. Sen fick vi pannacotta med bär till efterätt. Jättemysigt och härligt med en kväll hemma. Tack alla som grattade mig på min dag, blev lika glad för varje hälsning! 

Idag ska vi ha lite släktkalas. Har precis gjort färdigt tårtan, en rosa pricess med en rosa marsipanros. Lägger in lite bilder sen. Både på presenter, tårta, nära och kära och såklart självaste födelsedagsbarnet!

Pusss

22 baby

7 november 1986 är en speciell dag i världshistorien. Då kom jag!




Såå fiin..


Last minutes of 21

Idag känner jag mig riktigt nöjd med vad jag har åstadkommit. Jag har städat, tvättat och överraskat för min kära familj. De blev så nöjda och glada när de kom hem! Det betyder mycket för mig att göra så att människor runtomkring mig känner sig nöjda och glada. Det får mig att må som allra bäst! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen måla naglarna. Sen blir det hockey på tv. Ikväll är min sista kväll som 21 år. Imorgon kl 15.15 fyller jag 22 år. Är det meningen att man skall vara vuxen då så har jag nog missuppfattat situationen. Totalt.





Silly Really

Klippningen blev bra, fick ta av lite slitet men nu växer det ut snyggare och fortare också. Har farit runt som en tok och städat hela huset. Då måste man ha lite bra musik för att få upp tempot. Älskar den här låten. Tror inte att Per Gessle har gjort en enda dålig låt. Varje sig han står ensam på scen eller med andra så lyckas han. Han är liksom skapt att vara popstjärna!


Klippning

Idag har jag tagit ledigt från jobbet. Bra när man jobbar på timmar och kan bestämma själv hur mycket och när man ska jobba. Strax ska jag iväg och klippa mig, blir skönt att toppa sig lite. Bra när håret växer att det blir fint och inte slitet. Senare så blir det städning och långpromenad i den friska novemerluften. Vad ska ni göra idag?

Pusss




Dagens Look

Mini Andén, supermodellen från Sverige som bor i USA. Hon blir bra på alla bilder och är så snygg! Vann tidigare under hösten Cafés stora modepris för Sveriges bäst klädda kvinna 2008. Just nu är hon aktuell i Cubus reklam på tv. Håll utkik!


Barack Obama

Idag var en dag som kommer att skrivas in i historieböckerna. Det 44:e valet i USA är avgjort. USA:s president kommer från och med 20 januari 2009 heta Barack Obama. Han är den förste afroamerikanska presidenten som någonsin valts i USA och han förespråkar demokrati. USA har gjort ett mycket bra val tycker jag. De första åren kommer att bli tuffa på grund av ett enormt budgetunderskott och många andra problem, men på sikt så kommer landet vinna på detta val. USA är ett underbart land, men där finns så otroligt stora skillnader mellan människors levnadsvilkor. Förutom att Obama verkar väldigt jordnära och empatisk så verkar han också vara en jättegulig familjefar med båda fötterna på jorden. Experterna har jämfört honom med Martin Luther King. Jag förstår mycket väl varför. Stand up for Obama!



I väntan på advent..

Efter jobb och bakning har det varit en lugn kväll. Har fått ett stort och tråkigt skavsår på min häl, så måste hålla mig ifrån träningen nån dag tills det har läkt. Istället har jag målat naglarna, kollat på tv och bläddrat i ett adventsnummer av Hus&Hem. Ålskar att titta i sådana tidningar, så mycket fint julpyssel och tips. Längtar så tills man får börja med adventspyntet och bakning och allt mysigt. Finns det något bättre än att baka pepparkakor? Tänka att dricka glögg och lyssna på julsånger! Tur att man kan drömma sig bort..






Hallongrottor

Slutade kl 15 på jobbet idag. När jag kom hem så bakade jag hallongrottor till mitt kalas på lördag. Gillar dem! Om du inte har bakat dessa godingar förut så föreslår jag att du borde testa det. Lovar att de blir uppskattade av dina fikagäster..


Dagens låt


Don't you just love watching the sunset?

Så var det måndag igen. Veckorna rullar på som bara den. Det märks när man tittar ut genom fönstret och ser att det blir mörkare för varje dag. Mysigt ändå. Det första jag gör vart jag än kommer är såklart att tända ljus! Jag vet att jag har skrivit det förut, men ljus är bland det finaste som finns. Är en stark förespråkare av tända ljus, dock är det viktigt med säkerheten!

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Fick mitt schema från Guldfynd idag, såg bra ut. Jobbar första passet den 18. Tog just några bilder på solnedgången från balkongen. Så himla vackert. Det är något speciellt med solnedgångar. Vart du än befinner dig i världen så är det speciella på sitt sätt. Sagolikt. Älskar att titta på dem. Nu ska jag ut och springa en runda..

 
   
Sandviken 2008
            USA route7 2007            Mexico 2007          Rhodos 2008




Me like


Söndag

Idag har kroppen börjat återhämtat sig från fredagens bravader, tack och lov. En härlig dag och solen skiner. Har varit på promenad och nu ska vi fika. Hemgjord äppelpaj.

Puss


Cissi och jag

Man mår som man förtjänar

Ett sant ordspråk som får uttrycka min dagsform..



RSS 2.0